sreda, 09. avgust 2017

Jeseni v kina prihaja Košarkar naj bo

Jeseni v kina prihaja nov mladinski film Košarkar naj bo.

Osrednji junak je nerodni Ranta (“tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval“), ki ga učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. Pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj Smodlak. Rantina nova pot je polna težav in presenečenj, veselja in razočaranj, prijateljstva in ljubezni.
Iz lene nerode počasi postane vztrajen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. Pot mladostne razigranosti film prikazuje s humorjem, naklonjenostjo in razumevanjem težav in napak najstnikov, ki jih imajo pri svojem odraščanju.

Filmski plakat


Knjiga Primoža Suhadolčana z istim naslovom je ena najbolj branih mladinskih knjig pri nas, ki se tudi redno uvršča na sezname domačega branja, mladi bralci pa so ji štirikrat namenili priznanje Moja najljubša knjiga.

Knjižna naslovnicaRežiser Boris Petkovič je v filmsko ekipo povabil kar nekaj znanih imen iz malih zaslonov. Ob mladih Klemnu Kostrevcu, Matiji Brodniku in Gaji Filač v filmu tako vidimo Marka Miladinoviča, Lada Bizovičarja, Gojmirja Lešnjaka Gojca, Matjaža Javnšnika in Ana Mario Mitič.
Film si bomo lahko v kinu ogledali od 17.9.2017 naprej (takoj po počitnicah!).
Berite še naprej in ostanite obveščeni!
Dodaj me ali mi piši na:

Ni komentarjev:

Objavite komentar